Idén másodízben került sor a Szalagavató megrendezésére az Emmausz fiúkollégium tornatermében. Február 12-én az ünnepség Szentmisével kezdődött, amelyen meg lettek áldva a szalagok. A szentmisét Kalapis Stojan és Ellias atya szolgálta és a Don Bosco kórus és zenekar zenélt.

Ezt követte az ünnepélyes műsor a tornateremben, amelyet az Emmausz fiúkollégium és a Szathmáry Karolina leánykollégium diákjai készítettek. Először is a végzős diákok megköszönték a két kollégium vezetőinek: Kalapis Stojan atyának és Julianna nővérnek, de a többi szalézi atyának és nővérnek is, elsősorban azt hogy második otthont biztosítottak nekik az iskoláztatásuk évei alatt. Továbbá megköszönték a nevelőiknek Gabona Ferencnek és Gerdof Zsoltnak azt, hogy a jóra nevelték őket, a szakácsnőknek Gabona Anginak, Mezei Mónikának, Ozvald Eszternek és Barsi Mónikának, hogy finom ennivalót készítettek nekik a 4 év alatt, és a kollégiumok többi dolgozóinak is köszönetet mondtak.

Ekkor bemutatták a végzős diákokat, majd feltűzték a szalagokat. Miután közösen koccintottak pezsgővel, következett a tánc, a keringő, amelyet Rontó Márta tanított nekik.

 

24 diák táncolt. A lányok gyönyörű ruháit a nagybecskereki Tina-szalon támogatta, a fiatalabb lányok népies ruháit pedig a nagybecskereki Petőfi Sándor elnöke, Balázs Ilona adta használatra. A műsor utolsó része pedig az volt, hogy a diákok felkérték a szüleiket táncra, míg a Full Party Band zenélt. Az este jó hangulatú bulival, társalgással végződött.

Megosztás

Írj megjegyzést

Írd be a megjegyzésed
Írd be a neved