2017. január 20-án a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nagytermében tartották meg Kovács László legújabb, Csillagkapu című verseskötetének bemutatóját.

-Nagyon örülök, hogy igencsak kevés idő telt el a legutóbbi kötet bemutatójától. Kérem, ossza meg velünk, mi ihlette Önt a legújabb műveinek megírásához?

-Szerintem még mindig egy könyv a legszebb ajándék. Habár ma könnyebben eljutnak mindenkihez a versek, én azoknak írtam, akik kedvelik a verseim. Tehát, ez egy ajándék nekik. A könyv védnökei a VMSZ helyi szervezete, a Fotó Studió Deák, az Art concep kiadóház. Ezúttal is köszönetet mondok nekik!

-Az Atlantic együttes  és a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület színjátszó csoportjának tagjai megzenésítették Kovács Laci verseit, melyeket az est folyamán be is mutattak.

DSCN6231
Csillagkapu – könyvbemutató

-Miért lett a kötet címe Csillagkapu?

– A Csillagkapu az egy szimbólum. Átjárót jelent. Már az ősi civilizációk hátrahagyott írásaiban, rajzaikon megtalálható. Maga a Csillagkapu tele van ismeretlen szimbólumokkal, üzenetekkel. Az asztroarcheulógusok a mai napig próbálják ezeket megfejteni. Úgy tartják, hogy ezek rejtélyes átjárok egy másik világba, másik dimenzióba, ahol létezik egy magasabb szintű életforma. Egy alkotó életében is létezik egy másik világ. Amikor alkot, átlép az átjárón és egy másik világban találja magát. E bemutatót karácsonyra terveztük, most jött össze. A karácsony is egy csillagkapu.

-Meséljen a Kovács Antallal való találkozásról és eddigi kapcsolatukról?!

-Kovács Antal Ausztráliában él. Torontálvásárhelyen született. Mivel az Ausztráliai diaspórában élő magyarok körében vannak akik kedvelik az alkotásaim, ő ott találkozott a verseimmel. Mivel zeneszerző és filmeket készít, nagyon szépen szaval, megkezdődött a közreműködés. Tavaly júliusban találkoztunk először. Idáig 35 verset dolgozott fel és ezek a klipek a YouTube-on megtalálhatók. Tehát szavalat, zenei aláfestés és klip. Ez mellett 15 dalt is készítettünk és ezek is megtalálhatók, letölthetők. Tehát idáig 50 alkotás található meg a YouTube-on.

-Visszatérve az előző köteteire. A Románcéra 16 évet kellett várni. Szerencsére a csillagkapu megírása nem tartott ilyen sokáig. Mi az ami magát rávezeti arra, hogy tollat fogjon és írni kezdjen?

-A hétköznapok történeteiből merítek ihleteket. Hozzáadva a már említett dolgokat. Én ilyen verseket szeretek írni. Ahol tehetem, ott hozzáadok egy kis humort. Meg hát aki egyszer elkezd alkotni az nem is tudja abbahagyni.

-És a Csillagkapun átlépve, Mik a tervei a jövőre?

-Tervek azok vannak. Egy új kötet már elkészült. A címe IDŐUTAZÓK. Ahogy találok védnököket, a verseskönyv nyomtatásra kerül. Tervemben van egy gyermekversekből álló kötetet is megírni. Igaz az én gyerekeim már felnőttek, de így 50 évesen az embernek hiányzik mindaz amit egy gyermek magában hordoz. Hiányzik az a tiszta lélek, őszinteség, őszinte szeretet……Hiányzik az az őszinte álom, remény. Mennyire szép is az az őszinte gyermeki hit. Hát ilyenek a gyermekek. Ezért akarok nekik üzenni, hogy maradjanak ilyenek mindig. Persze, felnőtteknek is fogok írni.

-Nagyon szépen köszönjük, hogy átvezetett minket a Csillagkapun. Reméljük hogy minél előbb találkozunk a következő verseskötet bemutatóján.

Tekintsék meg képgalériánkat.

 

Videó a könyvbemutatóról:

 

 

Megosztás

2 hozzászólások

  1. Köszönöm szépen a feltöltést,a filmezést az írásokat!Köszönöm a Muzslya.Net szerkesztőinek és Zombori Tibor barátomnak azt a megtisztelést,hogy idejüket feláldozva ezt ilyen szépen elkészítették!

  2. Örömmel néztem végig ezt szép riport videót gratulálok először is Lacinak a nagyon sikeres Csillagkapu bemutatáshoz a konferanc az operatör és a vágó munkájához a szavalók a dalok az Atlantisz együtes és mindenkinek köszönetem akik a hátérben dolgoztak egy ilyen egyedi könyvbemutatón amelynek a távolság nem volt határa és én ott éreztem magam . Üdvözletem a Muzslyaikaknak köszönöm a feltöltést

Írj megjegyzést

Írd be a megjegyzésed
Írd be a neved