Most hétvégén tartotta második felnőttképzési hétvégéjét a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség a muzslyai Emmausz kollégiumban.

A Felnőttképzés három hétvégi képzésből áll, amelyből a második felnőttképzési hétvégére most került sor. A második hétvége főleg a cserkész módszertanra és cserkésztörténelemre épült. Képzéseket tartottunk és bemutattuk a játékos módszertant és az élményalapú pedagógiát is. A gyakorlati képzés mellett elméleti dolgokkal is foglalkoztunk, mint például a cserkészet megalapításáról, Bi-Pi a cserkészet megalapító életéről és a cserkészet újra szervezéséről a rendszerváltás után. Az említett témaköröket különböző cserkész módszertanú játékokkal sajátíthatták el a résztvevők. A képzések mellett jutott idő a játékra is, amelynek mindenki nagyon örült. A felnőttképzésen a szombat estét tábortűzzel zártuk, amelynek témái a magyar mondák voltak. Vasárnap részt vettünk a szentmisén majd az utolsó képzésen bemutatásra került, hogy a világon mennyi országban működik magyar cserkészet.

A felnőttképzés harmadik hétvégjére márciusban kerül majd sor. A képzés végső akkordja a nyári táborban lesz, ahol az évközben tartott képzéseken elsajátított elméleti és gyakorlati tapasztalatokat tudják majd élesben kipróbálni a felnőttek.

Megosztás

Írj megjegyzést

Írd be a megjegyzésed
Írd be a neved