Baleset a nagyutcán

0

Vasárnap délelőtt kb 10 óra tájba baleset történt a nagyutcán.

A Rock Club Zeppelintől nem messze.

A balesetbe résztvett Magyar Tibor és a helybeli AS taxi(611-111) sofőre.  A szerencsétlenséget a taxista okozta amikor autójával (Opel Zafira) ugymond elsöpörte Magyar Tibort aki az út szélén kiskocsiban szállította a műanyag palackokat.

Ez alkalommal Tibor komoly sérülést szenvedett. A mentőszolgálat gyorsan a helyszínre érkezett és Tibort a nagybecskereki sürgőségi osztályra szállította. A balesetokozó taxi sofőr a helyszínen láthatóan ittas állapotba volt. A baleset megtörténése után pár percen belül elszökött a helyszínről és nem várta meg a rendörség érkezését.

 

 

Felnőttképzés II. hétvége-Muzslyán

0

Most hétvégén tartotta második felnőttképzési hétvégéjét a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség a muzslyai Emmausz kollégiumban.

A Felnőttképzés három hétvégi képzésből áll, amelyből a második felnőttképzési hétvégére most került sor. A második hétvége főleg a cserkész módszertanra és cserkésztörténelemre épült. Képzéseket tartottunk és bemutattuk a játékos módszertant és az élményalapú pedagógiát is. A gyakorlati képzés mellett elméleti dolgokkal is foglalkoztunk, mint például a cserkészet megalapításáról, Bi-Pi a cserkészet megalapító életéről és a cserkészet újra szervezéséről a rendszerváltás után. Az említett témaköröket különböző cserkész módszertanú játékokkal sajátíthatták el a résztvevők. A képzések mellett jutott idő a játékra is, amelynek mindenki nagyon örült. A felnőttképzésen a szombat estét tábortűzzel zártuk, amelynek témái a magyar mondák voltak. Vasárnap részt vettünk a szentmisén majd az utolsó képzésen bemutatásra került, hogy a világon mennyi országban működik magyar cserkészet.

A felnőttképzés harmadik hétvégjére márciusban kerül majd sor. A képzés végső akkordja a nyári táborban lesz, ahol az évközben tartott képzéseken elsajátított elméleti és gyakorlati tapasztalatokat tudják majd élesben kipróbálni a felnőttek.

Töpörtőfesztivál

0

Muzslyán 2019. február 2-án megtartotta a REMUSZ a 8. Töpörtőfesztivált. A fesztiválon rekordszámú résztvevő vett részt.

 

Három új cserkésztisztet köszönthetünk a vajdasági magyar cserkészközösségben

0

Három új cserkésztisztet köszönthetünk a vajdasági magyar cserkészközösségben

A Magyar Cserkészszövetségek Fóruma 2018. október 21 és 28. között tartotta 6. tiszti tanfolyamát Magyarországon, Hollókőn. A képzésen összesen 21 fő vett részt, 14 jelöltés 7 kiképző, hat régióból (Magyarország, Vajdaság, Erdély, Felvidék, Horvátország, Nyugat-Európa és Észak-Amerika.). A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség 3 jelölttel és 1 kiképzővel képviseltette magát a tanfolyamon.

A résztvevők és a kiképzők más-más szövetségekből érkeztek, de a képzés végére egy közösséggé kovácsolódtak össze. Úgy érezük, mindenki számára hasznosnak bizonyult az együtt töltött idő. A képzések során belátást nyertünk a fórum szövetségeinek munkájába, szervezetébe és egyes cserkészcsapatok életébe. A képzés egyik célja a tapasztalatcsere volt, amellyel elindulhatunk a közös úton a közös célok megvalósításának irányába. A képzések mellett más táborokhoz hasonlóan tábortűzzel koronáztuk meg a napjainkat. A komoly témák mellett a népdaléneklésre is sor került, és pihenésként népi játékokat játszott a lelkes társaság. A délutáni népdaléneklés és népi játékkal oldottabb és vidámabb hangulat kerekedett illetve előtérbe került a népi játékok fontossága és azok alkalmazása a cserkészetben. A képzésen megtanult népi játékokat pedig a cserkészvezetők hazatérve Marosvásárhelytől Muzslyáig, Zágrebtől Nünbergig, Brüsszeltől Garfieldig játszák majd a fiatalabb cserkészekkel is. A képzés célja nemcsak a cserkésztudás elmélyítése volt, hanem a cserkészvezetők közti ismerkedés és a szorosabb együttműködés kialakítása és elősegítése is. A közös képzés jó alapot ad a további határon átívelő összmagyar programok és összefogás megvalósításához.

A szombati nap volt a záróakkordja a képzésnek. A hét folyamán elsajátított tudást gyakorlatban kis csoportokban tudtuk kibontakoztatni és bemutatni, majd átbeszélni a kiképzőkkel. Az esti fogadalomtétel hangulatát tovább emelte, hogy a hollókői Szent Márton kápolna adta helyét a kezdő áhitatnak amiután a hollókői macskaköves utcáin elmélkedhetek a jelöltek a felvállalt hivatásukra, hogy a rájuk bizott cserkészeket ‘emberebb emberé és magyarabb magyará’ neveljék.

Mint minden vezetőképző tábornak, ennek is vége lett, de valami új kezdődhetett. A képzésnek vége, de az igazi munka csak most kezdődik, miután a sok új tapasztalatot, ötletet mindenki saját szövetségében hasznosítja. A képzésről lelkes, öntudatos, lendülettel teli elkötelezett cserkészvezetők indultak haza, hogy tovább folytassák a cserkészmunkát.

A Torontál cserkészkörzetből, amely a bánáti régióban müködik sok év után most volt újból résztvevő a tiszti képzésen. A muzslyai 4.sz. Szent Imre herceg cserkészcsapat tagja Süveg Hilda sikeresen teljesítette a képzést és a cserkésztisztek sorát bövíti. A szórványban müködő cserkészcsapatoknak mindig nagy lendületet ad egy új és motivált cserkészvezető, aki a képzésen szerzett tapasztalatokkal gyarapítja a közösség cserkészmunkáját.

Fontos kiemelni, hogy a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma által 2013-ban elindított segédtisztképző táborok folytatásaként többen ezen a tiszti tanfolyamon is részt vettek. Ez a második olyan generáció, akik már a közös fórumos segédtiszti képzésen és a most megrendezett tiszti tanfolyamon is jelen voltak. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség az elmúlt két évben 7 új cserkésztiszttel gyarapodott. A Magyar Cserkészszövetségek Fórumának segédtiszti és tiszti képzésének köszönhetően az elmúlt három évben kis lépésekben úgyan, de gyarapodik a szövetség mind létszámban mint tudásban. Ezeken a képzéseken végzett cserkészvezetők hittel teli, elkötelezett és kitartó munkájának köszönhetően van a szövetségben rendszeres vezetőképzés, szövetségi rendezvények és aktív csapatmunka. Ezúton köszönet a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának vezetőinek és minden testvérszövetségnek, akik képzés megvalósításában részt vettek.

Gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk az új cserkésztiszteknek Pásztor Orsolyának (16.sz. Szilágyi Erzsébet cserkészcsapat, Csantavér), Süveg Hildának (4.sz. Szent Imre herceg cserkészcsapat, Muzslya) és Úri Szűcs Rékának (52.sz. Kosztolányi Dezső cserkészcsapat, Szabadka).

Csapatnévadó ünnepség Muzslyán

0

„Szent Imre herceg, magyar ifjak pajzsa”

Szentmisével, játékos foglalkozással ünnepelte a muzslyai cserkészcsapat névadóját november 4-én délelőtt.

Miután 1992-ben a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség nyilvános működése engedélyezésre került, a szövetség csapatainak száma nagyon gyorsan gazdagodni kezdett. A muzslyai cserkészcsapat még az év őszén bejegyzésre került 4-es sorszámmal. A csapat névadójának Szent Imre herceget választották, aki a magyar ifjak védőszentje.

Megalakulásuk óta rendszeresen megünneplik Szent Imre napját. Idén, november 4-én a csapat részt vett a délelőtti szentmisén, majd azt követően a vezetők játékfoglalkozást tartottak a cserkészeknek, valamint minden fiatalnak, aki érdeklődést mutatott a program iránt.A program ugyancsak játékokból állt és sikerült vele több, mint húsz gyereket, cserkészt megszólítani.

 

Szabó Bernadettecst.

Petőfi Sándor Ösztöndíjas- Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

XIV. Pásztornapok Muzslyán

0

Muzslya lakóssága immár tizennegyedik alkalommal készült a Pásztornapokra. Főszervezője, Biró István nagy szeretettel szólított meg mindenkit, aki bármivel is gazdagítani tudta a rendezvényt. Így lettünk részesei cserkészekül a programnak.

Október 20-án, szombat reggel a község központi részén már nagy volt a nyüzsgés – érkeztek a résztvevők, szereplők, versenyzők és az árusok a portékáikkal. Muzslya múltjához szorosan kapcsolódik a pásztorélet, így a nap folyamán ezzel kapcsolatos előadásokat, szokásokat életjeleneteket tekinthettünk meg. Ahogy bemerészkedett a látogató a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület udvarába, máris egy kedves, idős házaspár fogadta. Öltözetük a szokványos falusi emberé volt, a mellettük álló kis kunyhó, pedig bemutatta a tipikus pásztori menedéket – még „házőrző”-t is kerítettek, bár az plüssből volt.

Aki túljutott a „házőrző”- a báránypörköltek birodalmába ért. A helyiek csapatokba szerveződve versenybe szálltak, hogy ki készíti a legízletesebb pörköltet. Amíg a bográcsokban főttek a finom falatok, addig a helyi és vendég táncegyüttesek, előadók szórakoztatták a közönséget. A gyerekeknek kézműves foglalkozást tartottak, ahol csuhéból készíthettek különböző ügyességeket. Valamint a helyi cserkészcsapat által felelevenítésre került néhány régi pásztorjáték. Az érdeklődök első körben frissen vágott fűzfa ágból faraghattak maguknak díszes (pásztor)botot, majd versenybe is szállhattak, kié lett a legszebb. A folytatásban botharc zajlott – ennek eredeti verziója egy csínyen alapul: a pásztorgyerekek a patakon való átkelés során egymást segítették, azaz épp, hogy nem segítették, ugyanis, az átnyújtott bottal belehúzták egymást a vízbe. A szombati játék során egy farönk szolgált az egyensúly megtartásának mérésére. A két versenyző, a bot egy-egy végét fogva igyekezett a rönkön maradni és a másikat lezavarni. A harmadik játék szintén a pásztorbothoz köthető. A játékosok szerre kaptakegy botot, amelynek az egyik vége jól láthatóan meg volt jelölve. A soron lévő játékosa kezdő vonal mögé állvaa botot a cipője orrára helyezte, majd karját egyenesen kinyújtva rátámasztotta a botra. Néhány előre-hátra lendítés után elrúgta a botot. Akinek a botja megjelölt vége a legmesszebbre került, az volt a nyertes. Szorgalmas gyakorlás után versenybe lendült a fiatalság. A résztvevő gyerekeknek a szervezők kiflivel kedveskedtek, míg a nyertesek ajándékcsomagot kaptak.

De bátran állítom, hogy a nap folyamán mindenki nyert valamit: tapasztalatot, új ismeretet, kapcsolatot, és legfőképpen közösségi élményt.

Szabó Bernadette cst.

Petőfi Sándor Ösztöndíjas (Vajdasági Magyar Cserkészszövetség)

Felnőtképzés

0

A Magyar Cserkészszövetségek Fórumának gyűlése Sátoraljaújhelyen

0

Most hétvégén tartotta a Magyar Cserkészszövetségének Fóruma közgyűlését Sátoraljaújhelyen. A gyűlésen képviseltette magát a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Cserkészszövetség, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség, a Romániai Magyar Cserkészszövetség, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség és a horvátországi Zrínyi Miklós cserkészcsapat. Vajdasági Magyar Cserkészszövetséget elnökünk KalapisStojanmuzslyai cserkésztiszt és Farkas Zsuzsanna cst. alelnök képviselte. A háromnapos találkozó első napján a Zempléni kalandparkot, Sátoraljaújhely városházáját és levéltárát tekintette meg a társaság. Sátoraljaújhely polgármestere Szamosvölgyi Péter előadást tartott a „Cserkészet és a város” címmel. A gyűlés péntek délután vette kezdetét a szövetségek fél éves beszámolóinak ismertetésével. Szombati napon számos ügyrendi téma került megvitatásra, mint például: a segédtisztképzés, cserkésztiszti tanfolyam, Határtalanul táborok, célok és az elkövetkező fél év programjai. Október 6-a lévén az Aradi vértanúkra is megemlékeztünk. A Széphalmon tartott megemlékezésen Kazinczy Lajos szobránál a Magyar Cserkészszövetségek fórumának képviselői koszorút helyezetek el. Késő délutáni túra keretében kellemes őszi időben a nap zárásaként felgyalogoltunk a 100. országzászlóhoz. Vasárnap a piarista templomban tartott szentmisével zártuk a hétvégét.

A képekért köszönet Szakács Gusztávnak!

Cserkésztoborzó Muzslyán

0

2018.09.16-án tartottuk meg a muzslyai plébánia udvarán cserkészcsapatunk toborzóját, amelyen 15 gyermek volt jelen.

Ebből 5 cserkész és 2 kiscserkész is jelen volt akik nagy örömmel segítettek a cserkészjátékok levezetésében és részt is vettek a játékokban. Hálás köszönet Nekik és Kalapis Stojan plébános úrnak és Süveg Hilda segédtisztnek akik a szervezésben is segítettek, hogy egy emlékezetes,vidám délutánt töltsünk együtt. Papp Zsoltinak pedig köszönjük a meghívó plakátok készítését.

A játékprogram keretében különböző ügyességi játékok, mint például: labdavezetés, vízhordás, lekvároskenyér evés stb. A programon belül kincskeresés is volt, amelyben a falu nevezetességeivel kellett szelfit készíteniük a lelkes résztvevőknek. A gyerekek élményekkel teli tértek haza. Már mindenki kíváncsi a következő őrsi gyűlésre.

Jó Munkát!

Szarvák Cecília kcsst.

4.sz. Szent Imre herceg cserkészcsapat, Muzslya

Képgaléria:

IV. csapatvezetői találkozót tartott a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

0

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség most hétvégén tartotta csapatvezetői hétvégéjét a magyarországi Mártélyon a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban. Vajdaság 6 településéről érkezett 35 cserkész egy eseménydús hétvégén vett részt. Péntek este az őrsvezetők esti tanösvénytúrán ismerkedtek meg Mártéllyal. A felnőtt vezetők a szövetség stratégiájának kidolgozásáról, célokról, helyzetértékelésről és lehetséges programokról beszélgettek pénteken este.

Szombat délelőtt kerékpártúrára indult a társaság, amelynek keretében 25 kilométert tettek meg, a töltésen majd a vadregényes erdei ösvényeken. Ebéd az oktatóközpontvolt, amit már éhesen mindenki várt a kalandos kerékpártúra után. Délutáni szieszta helyett képzésen vettünk részt. Pej András kommunikációs képzésén több gyakorlattal és játékkal fejlesztettük kommunikációs készségünket. A képzés hasznos gyakorlati és elméleti tudást adott mindenki számára. Kihasználva a szép őszi hétvégét a délutánt barantával, íjászattal, ostorcsattogtatással és airsofttal zártuk. Az izgalmas túrát, játékokat és délutáni baranta programot a Berben Túra vezetői szervezték számunkra. Vacsora után a felnőtt vezetők az Érted? projekt keretében elkészült Tréneri Kézikönyv nyomtatott példányát vehették át. A hétvégén résztvevő vajdasági cserkészek meglepetésként ajándék pulóvert kaptak. Vasárnap szövetségünk elnöke KalapisStojanmuzslyai plébános tartotta a szentmisét.

A találkozón a 4.sz.muzslyai Szent Imre herceg cserkészcsapat parancsnoka Szarvák Cecília kcsst. és KalapisStojancst. a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség elnöke is részt vett Muzslyáról.

Hétvége kiváló alkalom volt egy kis természetjárásra, csapatépítésre, céljaink további megfogalmazására és egyeztetésére.

A képekért köszönet Miskolci Dávid őrsvezetőnek

Képgalériánk:

Hól lesz a jó buli?

1

Ahogy ezt mindenki tudja és mindenki nagyon nagyon várja, most hétvégén lesz településünk ünnepe. A jól ismert muzslyai búcsú.

A hivatalos és bő program már látható honlapunkon, viszon ez alkalommal figyelmébe ajáljuk a kiemelkedő zenei rendezvényeket, bulikat.


A helyi közösség téren a helybeli zenekarok és Hódmezővásárhelyről a ZENEVAN együttes fog fellépni pop-rock dalokkal.
Többet a fellépőkröl itt: https://www.facebook.com/zenevan.zenekar

 

 

 

Sava Gažić a Muzslya.net portálnak röviden elmondta:

 Iden is mint minden évben a legjobb bulik a “KING” standon lesznek!!! Gyertek velünk szórakozni mert mi vagyunk a “BULI KIRÁLYOK”! A standt a Dózsa György és a főutca sarkán lesz a megszokott helyen.

 

Emelett még egy igazán jó hangulatos magyar muzsikás buli tudunk ajálni Önöknek. Búcsú vasárnapján az Arany Kalász vendéglőben a már jól ismert muzslyai Kovács Norby (www.kovacsnorby.com) fogja szórakoztatni a vendégeket.

 

 

A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak, a Muzslya.net portál pedig jó szórakozást kíván mindenkinek.

BÚCSÚI PROGRAM-2018

0

BÚCSÚI PROGRAM-2018

2018.09.07.-péntek
17:00:-női kézilabda torna
17:30:- a közös kiállítás megnyitója a Nők Klubjában
18:30:- szentmise a Mária neve templomban, utána hangverseny ( Rontó Márta-zongora. Ana Aleksić Šajrer-sopran. Süveg Tibor-hegedü.)

 

2018.09.08.- szombat
08:00:-csirkepaprikás főző verseny a helyi közösség udvarában
10:00-szentmise a Mária neve templomban
10:00- Becskerek-Versec bajnoki labdarugó mérkőzés-pionírok
10:00:-22:00 óráig a közös kiállítás nyitvatartási ideje a Nők Klubjában
12:00:-Birkafőző verseny a Lehel sportközponton
12:00:-Lehel-Rusanda labdarugó mérkőzés-pionírok
14:00:-Lehel-Ótelek kispályás labdarugó mérkőzés-veteránok
17:00: – ünnepi kulturműsor a helyi közösség épülete előtti téren
17:00:- a MAKK nyilvános szabadtéri rajzolása a kulturothon előtt
18:30:- szentmise a Mária neve templomban
21:00:- koncert a helyi közösség épülete előtti téren

2018.09.09. vasárnap
08:30:- szentmise a Mária neve templomban
10:00:-bajnoki labdarugó mérkőzés Lehel-Vojvodina- serdülő korosztály
10:00:-szentmise a Mária neve templomban
11:00:- szentmise a Tóth István utcai templomban
10:00-22:00:- a közös kiállítás nyitvatartási ideje a Muzslyaiak Klubjában
16:30:-bajnoki labdarugó mérkőzés Lehel-Október 2 – felnőtt korosztály
18:30:- szentmise a Mária neve templomban

MEGJEGYZÉS: A főutca lezárása miatt péntektől ( IX.07.) 15 órától a városi busz 5. és 6-os vonala a Testvériség-egység útkereszteződéstől ezen az utcán, majd a Kun Bélán keresztül a Petőfi brigádon át visszatér a főutcára és folytatja a megszokott menetirányban. A megállok párhuzamosan vannak azokkal a főutcán. Hétfőn reggel már a szokványos módon közlekednek a buszok.

Megújult a muzslya.net

0

Szervezetünk a Szekeres László Alapítvány jóvoltából technikai felszerelést tudott vásárolni. Vettünk laptopot, a fényképezőgépünkhöz egy zoom lencsét és egy reklámpanót. Ezúttal köszönjük a támogatóinknak.

 

 

II.Nemzetközi szilva és pálinka fesztivál

0

Tiszaszentmiklóson megtartották a II.Nemzetközi szilva és pálinkafesztivált augusztus 25-én szombaton a Piros tulipán hagyományápoló egyesület szervezésében. A résztvevők érkeztek Törökfaluból, Húegyházáról, Törökkanizsáról, Tiszahegyesről, Nagykikindáról, Csókáról, Padáról,Zentáról, Tornyosról, Moholról,, Muzslyáról, Deta (Römánia), Linz (Ausztria) és részt vettek a  helyi óvoda és civil szervezetek. A Piros tulipán tagjai mindent beleadtak hogy egy szép rendezvény legyen ami sikerült is. Minden résztvevőnek biztosítva volt finom lángos és fánk és finom ebéd. Három kategorába volt a verseny, amit szakmai zsüri értékelt, a legjobb szilvás kalácsot a Hódegyházi Lila Akác egyesület készítette el, a legízletesebb szilvalekvárt a muzslyai Gera Erzsébet készítette, a legjobb szilvapálinka is muzslyáról érkezett amit Takács András főzött. A kalácsból kb. 45, a lekvárból kb. 46 minta a pálinkából kb 50 minta volt átadva, a szakmai zsürinek nem könnyű dolga volt.

A felsőhegyi Skála zenekar szórakoztatta a jelenlevőket napközbe.

Képgaléria:

Határtalanul táborban jártak a vajdaságiak

0

Végre elérkezett a nap, amikor a muzslyai gyerekek, 22-en elindultak a várva várt “Határtalanul tábor”-ba. 17-én este megérkeztünk szálláshelyünkre Nagykovácsira, ahol a Sztrilich Pál Cserkészpark volt. Itt a táborozó gyerekek és a vezetők, kisérők részére hatalmas jurták voltak felállitva emeletes ágyakkal. Elfogyasztottuk a meleg vacsorát utána pedig tábornyitás és tábortüz volt a programon.

18-án délelőtt a Csodák palotájában fedeztük fel, és tapasztaltuk meg a fizika törvényeit, de számitógépes játékokból sem volt hiány. A délutánt a Teleki-Tisza Kastély parkjában a sportpályán fergeteges íjvadászattal, portyával töltöttük. A portyára útirányt és feladatokat kaptunk:”Ismerd meg városunkat”. S hogy biztos kifáradjunk egy feledhetetlen táncház volt szervezve részünkre, ahol moldvai táncokat tanultunk. Az éjszakát a “Gubacs” matrac szálláson töltöttük, hogy erőt gyüjtsünk a következő napra.

19-én egész napos túrán vettünk részt Hollókőn, amely ma már a világörökség része. A falu régi életmódjával, hagyományaival, népviseletével ismerkedtünk meg. Előadást hallgattunk helytörténetből, betekintést nyertünk az “Oskolamester” akkori munkájáról, megnéztünk egy régi hollókői házat, ott is a kamrát, a konyhát és a tiszta szobát. Innen a ma ismüködő “Kézműves Nyomda műhelyhez” látogattunk el ahol mindenki egy képet nyomtatott magának. Utána Hollókő várát hóditottuk meg, ahol feladatokat kaptunk, hogy fedezzük föl a várat.

20-át felfrissüléssel kezdtük a “Római Strandfürdő”-ben, majd a finom ebédet a “Bi-Pi Villá”-ban fogyasztottuk el. Megpihenve indultunk a délutáni programra. Részt vettünk a 17 órakor kezdődő szentmisén a Szent István Bazilika előtti téren és az az követő körmeneten. Rövid pihenő után rendezett sorokban átvonultunk a Parlamentbe kb.150 magyar és külhoni magyar cserkésztestvéreinkkel együtt. Az Országház rövid bemutatója és állófogadás után, az első sorból néztük végig az ünnepi tűzijátékot, mely gyönyörű élmény volt számunkra. Éjfél után már hálózsákjainkban voltunk mert, 21-én cserkészdélelőtt-játék volt a programon, kedvenc játékunk a métázás. Délután Visegrádra látogattunk el, a várban töltöttünk egy órát, megnéztük a panoptikumot, régi harci eszközöket és a vár tetejéről a Duna kanyart. Este a zárótábortüz után lehetett beszélgetni és az animátorokkal kiértékelni táborozásunk napjait.

22-én táborzárással indult a délelőttünk, majd elindultunk haza a mi kis falunkba Muzslyára.

Köszönet a Magyar Cserkészszövetségnek és a Magyar Államnak, hogy lehetőséget kaptak gyermekeink a”Határtalanul Tábor”-ban való részvételre.

Köszönet a táborvezetőnek: Csongornak,az animátoroknak: Hubának és Annamáriának és a GH-nak: Kendének és Mónikának, és nem utolsósorban a VMCSSZ-nek.

Szarvák Cecilia, Kcsst.

Képgaléria: