A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nagytermében március 12-én került sor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett emlékműsorra. A megemlékezés a Szűz Mária Szent neve templomban egy szentmisével vette kezdetét, mely után a meghívott vendégek és a házigazdák megkoszorúzták a művelődési egyesület előtt levő Petőfi-mellszobrát. Az egyesület nagytermében megrendezett alkalmi est fellépői a Muzslai Petőfi Sándor MME vegyes kórusa és citerazenekara, a Váczi citerakettős, Sziveri Emese, Lázár Mónika, Kormányos Ákos és Márton Leonárd a “Petőfi a szívünkben” elnevezésű szavalóverseny győztesei, az Atlantic együttes, Mészáros Emese és a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói voltak.
Az iskolások egy színdarabbal tisztelegtek a szabadságharc harcosai előtt, mely keretében fölidézték azokat a pillanatokat, amelyek alatt zajlottak a forradalom förgetegei.
“Oh szabadságunk, édes kedves újszülött, légy hosszú életű e földön, élj addig, míg csak él egy magyar; ha nemzetünk utolsó fia meghal, borulj rá szemfedő gyanánt … s ha előbb jön rád a halál, rántsd magaddal sírodba az egész nemzetet, mert tovább élnie nélküled gyalázat lesz, veled halnia pedig dicsőség!”

Képgaléria:

Megosztás

Írj megjegyzést

Írd be a megjegyzésed
Írd be a neved