A muzslyai 4.sz.Szent Imre herceg cserkészcsapat nyári táborát 2018.aug.1-3.ig tartottuk meg a muzslyai réten található „Marika tanyán”.
2o18.aug.1-én elindultunk, hogy tábort verjünk a messzi tanyán. 22 gyermekkel és 4 felnőttel. Odaadó szülők segítségével, autóikkal megérkeztünk szúnyogok és darazsak lepte táborhelyre. Dél melegével beindult a tábor építés, ” lakosztályok”-sátrak felállítása.  Még be sem fejeztük az építkezést, az égiek közbe szóltak, frissítő záporral üdített fel bennünket. Ez kétszer megtörtént a nap folyamán.  Mikor kisütött a nap, megtörtént a tábor nyitás, zászló felvonás és a további program ismertetése, amely a népi páros játékokkal, körjátékokkal  folytatódott a vacsoráig.

Második napot a tábori építmények készítésével folytattuk, majd a  programon a méta ügyességi játék és a nagy séta volt.  A nagy séta alkalmával meglátogatták  Deonicán a keresztet, aminek történetét az őrsvezetők mesélték el. A kereszt körül játszottak a táborba való visszaindulásig.

Pihentetés alkalmából mindenki elkészítette a nyársnak való botot, hogy a vacsoráját a tűz fölött megsüsse. Nagyon nagy élmény volt a részükre, de sajnos az égiek újból megöntöztek bennünket. Ennek ellenére sikerült igazi tábortüzet rakni és a második napot lezárni.

A harmadik nap nagy pára volt és sok szúnyog társaságában bontottuk a tábort. Ennek ellenére  jutott  még idő kötélhúzásra, mesemondásra és éneklésre.

A tábor azért volt „MINTATÁBOR”, mert volt 2  vendég kiscserkészünk Erzsébetlakról és Udvarnokról 3 cserkész jelölt.  Voltak cserkész szülők akik, szeretnének fogadalmat tenni a közeljövőben és munkájukkal segíteni csapatunkat.

Sokat köszönhetünk és köszönünk is a szülőknek és nagyszülőknek, hogy mindenben támogattak és segítettek bennünket.

 

 

Jó Munkát!

Szarvák Cecilia

kcsst.- Táborparancsnok

Képgaléria:

Megosztás

Írj megjegyzést

Írd be a megjegyzésed
Írd be a neved